Menü Bezárás

Mi történik majd veled a program során?

A Z10 akcelerátor program célja, hogy  lerövidítse a piacra lépéshez szükséges időt. A Z10 és a HSUP szinergikusan kiegészítik egymást, mindkettő azonos elméleti alapokon nyugszik.

A program során mentorokkal és szakemberekkel dolgozol az ötleteden, akik segítenek abban, hogy öt hét után a befektetőknek elő tudd majd adni egy Demo Day keretében, hogy hogyan fogod a csapatoddal – az elnyert támogatásból – megvalósítani, amit megálmodtál.

Z10 AKCELERÁTOR PROGRAM TIMELINE

2021
március 09

Intro és program áttekintés, Csapatépítés

március 12

Csapat, BMC, Lean Startup

március 16

Pénzügyi Terv, Üzleti Terv

március 19

Üzleti Terv, BMC integrálás

március 23

Piacra Lépési Stratégia, Marketing, Roadmap

március 26

Szellemi tulajdonjog, Versenytársak

március 30

Üzleti Terv összefoglalás, Pitch prep

április 09

Pitch Training

április 13

Pitch Dry Runs

Eredményeink

A startup akcelerátor egy olyan (üzleti) képzési program, ami kifejezetten korai szakaszban lévő, gyors növekedésre alkalmas projekteknek nyújt oktatást, mentorálást és tőkebevonási lehetőséget. 

A kérdésben a válasz is megtalálható. 🙂 A túlélési arány azaz “survival rate” az a statisztikai adat, ami egy adott időszakra lebontva méri, hogy az elindított startupok közül hányan élnek még.

Az akcelerátor program magja egy olyan vállalkozói képzés aminek az alapját az Imperial College inkubátorban kifejlesztett és alkalmazott módszertan szolgáltatja. A BME Z10 akcelerátor program ennek a magyarországi igényekre és lehetőségekre adaptált változata. A  BME 2018 óta nyújt ilyen képzést egyetemisták és kutatók részére, az ebból leszűrt tapasztalatok alapján került összeállításra az a képzési tartalom ami a visszajelzések és a mutatók alapján is sikeresen adja át azokat az ismereteket amelyek a befektetés és a vevők megszerzéséhez szükségesek.

Az akcelerátor célja a csapatok befektetésre való felkészítése. A moduláris képzés során a résztvevők önismeretének, képességeinek fejlesztése, a sikeres vállalkozás indításhoz szükséges eszközök megismertetése, gyakorlása és készség szintre való fejlesztése történik.

A képzés során a vállalkozás indításához szükséges elméleti alapokkal, fogalmakkal és eszközökkel, ismerkednek meg a résztvevők, amelyeket mentorok által irányított műhelymunka keretében gyakorolnak és készségszintre fejlesztenek. Az elméleti alapok között, a teljesség igénye nélkül fontos kiemelni a Steve Blank and Jerry Engel által kidolgozott Lean Startup módszertant, az Osterwalder-féle Üzleti Modell Vászont, a Belbin és Tuckman munkásságához köthető csapat szerepeket és fejlődési szakaszokat, illetve az Acclaria piacralépési stratégiáját. Fentiek mellett a résztvevők a prezentációjuk elkészítésében, a pitch deck összeállításában is segítséget kapnak.

A vállalkozói képzés online történik, 5-6 héten át, heti 2-szer 2 órát vesz igénybe, beilleszthető az egyetemi szemeszter rendszerébe. Az elméleti képzések 30-40 percesek, amit mentorok által segített, gyakorlásra szánt periódusok követnek. Az elméleti képzésekre felkészülésként az aktuális tematikához illeszkedő rövid teszteket, feladatokat oldanak meg a résztvevők, és kimenetként egy üzleti modellel, pénzügyi tervvel és rövid üzleti tervvel, illetve pitch deck-kel rendelkeznek, amit a Demo Day során vállalati partnerek és befektetők előtt mutatnak be.

Felkeltettük az érdeklődésedet? Úgy érzed belevágnál az öt hetes programunkba? Szeretnél több millió forintos támogatást nyerni, hogy valóra válthasd az álmaidat?

A jelentkezés lezárásig hátralévő idő: